IE 6.0
800x600   True Color
 
    Mobil:  (30) 964-7252     Tel:  (26) 536-013       Fax:  (26) 336-540

Forgalmazott termékeink
A Magyarországon használható, OKF (Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)
engedéllyel rendelkező tűzoltó készülékek teljes skáláját forgalmazzuk.
(Gloria, Werner, Neu-ruppin, Rollexco, Fönix, Kodretta,
Pastor, Poroz, Maxima, Ifex, Viktória, stb.)

Kínálatunkban megtalálhatóak továbbá tűzvédelmi eszközök, táblák, tűzcsapok és
tartozékaik, tömlők, sugárcsövek, kompletten felszerelt tűzcsapszekrények,
munkavédelmi eszközök, védőfelszerelések, védőruházatok.

Kizárólag minősített és bevizsgált, ellenőrzött minőségű termékeket forgalmazunk.

Nagyobb mennyiség rendelése esetén jelentős engedményeket adunk!Tűzoltó készülékek típusai:

Porral oltók:
A legelterjedtebb oltótípus, jellemzően A, B, és C osztályú tüzek oltására alkalmasak (szilárd, cseppfolyós és gáznemű anyagok). Feszültség alatt álló berendezések tüzének oltására 1 m távolságból 1000 V-os feszültséghatárig használhatóak. Az 1 és 2 kg-os készülékek személygépkocsik, tehergépjárművek, lakókocsik, mezőgazdasági járművek, motoros- és vitorlás hajók, sportjárművek tűzvédelmére kiválóan megfelelnek. A 6-, 9-, és 12 kg-os porral oltók a legalkalmasabbak az ipari létesítmények, lakó- és szociális létesítmények, mezőgazdasági gépek, tehergépjárművek oltására. 50 kg-os porral oltók villamos erőművek, vegyipari technológiák, gáz- és olajipari tevékenységek tűzvédelmére használatosak.

Szén-dioxiddal oltók:
Elsősorban folyadékok, gázok, feszültség alatt álló berendezések tüzének oltásához használhatók, parázslással égő tüzekhez nem ajánlható. 2 és 5 kg-os változatban gyártják. Előnyös ott is, ahol a porral oltó készülékek oltóanyaga a védett berendezéseket károsítaná (pl. számítógéptermek). Terepszint alatti, vagy rosszul szellőzött helyiségben a szén-dioxid koncentráció jelentős megemelkedésének veszélyével számolni kell.

Habbal oltók:
Oltóanyaguk vízből adalékokkal képzett instant hab, A és B osztályú tüzek oltására alkalmasak. Elektromos feszültség alatt álló berendezések oltására csak a kifejezetten erre minősített készülékek használhatóak.

Vízzel oltók:
Környezetkímélő tűzvédelmi eszközök, oltóanyaguk fagyásgátlóval és felületi feszültséget csökkentő anyaggal kevert víz. Feszültség alatt álló berendezések tüzének oltására nem alkalmasak.Fel